10 секретів щасливих і тривалих стосунків

31 Липня 2016 14:12
Над стосунками важливо працювати

© lambhappiness/Pixabay

Над стосунками важливо працювати

Американський професор психології і експерт по сімейним стосункам Джон Готтман розповів, як зберегти любов і романтику у тривалих стосунках.

Як стверджує психолог, із часом навіть найміцніші та найщасливіші пари стикаються з проблемами непорозуміння і браком уваги через рутину або завантажений робочий графік. У такому разі закохані зазвичай починають частіше сваритися і віддалятися один від одного, після чого опиняються на грані розриву, пише Prevention.

Щоб зберегти любов і взаєморозуміння, над стосунками потрібно працювати, впевнений професор Готтман. Тому експерт наводить десять речей, які допоможуть уникнути негараздів.

1. Цілуйтеся не менше шести секунд

За словами психолога, при завантаженому графіку люди зазвичай обмежуються коротким поцілунком, що є негативним фактором для стосунків. Тому він радить приділяти час один одному і по-справжньому цілуватися хоча б один раз на день, оскільки це дає позитивний і сильний психологічний ефект.

2. Цікавтеся планами партнера на день

Професор Готтман упевнений, що необхідно цікавитися у партнера про важливі справи на день. Це допоможе йому відчути підтримку і підсилить відчуття єднання.

3. Вітайте партнера з теплотою

У кінці дня, після роботи, дуже важливо виділити час для обіймів і двадцатихвилинної розмови, щоб обговорити справи. Це дуже важливо для підтримки теплоти між закоханими.


© AdinaVoicu/Pixabay

© AdinaVoicu/Pixabay

4. Говоріть про переживання, почуття та мрії

Кожна людина постійно змінюється, тому, щоб не втратити зв’язок, професор рекомендує якомога частіше ділитися один з одним своїм внутрішнім станом. Це допоможе назавжди уникнути проблем, пов’язаних з нерозумінням.

5. Торкайтеся один до одного

Поцілунки, обійми і секс – ось що допоможе зберегти романтику у стосунках. Експерт рекомендує приділяти належну увагу таким буденним речам.

6. Займайтеся сексом в різних місцях

Різноманітність в сексі робить позитивний вплив на стосунки. Це допомагає партнерам знову відчути пристрасть і прихильність один до одного, яку вони відчували коли тільки почали зустрічатися, пояснює експерт.

7. Навчіться приймати зміни партнера

Як стверджує Готтман, всі люди з часом змінюються. Щоб уникнути сварок і непорозумінь, професор рекомендує навчитися бачити зміни один одного і приймати їх. Тільки так можна побудувати тривалі і щасливі стосунки.


© Huskyherz/Pixabay

© Huskyherz/Pixabay

8. Сваріться, але не звинувачуйте

Коли люди довго знаходяться у стосунках, то з часом у більшості проблемах вони починають звинувачувати один одного, тим самим наближаючись до межі розриву. Замість того, щоб сипати звинуваченнями, психолог пропонує підійти до проблеми інакше і говорити тільки про себе. Це передбачає бесіду з партнером щодо власних почуттів, які викликав той чи інший його вчинок. Таким чином, закохані будуть менше ранити один одного словами.

9. Смійтеся разом

Як показують дослідження, люди, які сміються разом – залишаються разом. Тому Готтман рекомендує якомога частіше весело проводити час разом і, звичайно ж, сміятися.

10. Залишайтеся на зв’язку протягом дня

Щоб висловити підтримку і показати, наскільки закохані цінують один одного, експерт радить хоча б раз на день дзвонити або писати смс. Це не займає багато часу, але допомагає зберегти почуття.

Джерело:  nv.ua/