Криза минула? Українці знову їдять м’ясо

25 Липня 2016 12:30

7522_1463056725_1431429624_kloppex_ru_myaso_kuski_zelen.jpg (108.02 Kb)

У І півріччі поточного року порівняно з минулорічним періодом 2015-го, споживання населенням м’яса зросло на 3% і склало 25,2 кг на особу.Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.

У січні–червні 2016 року всіма категоріями господарств України вироблено 1 125 тонн м’яса всіх видів, що на 1,1% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зростання виробництва відбулося за рахунок нарощування обсягів продукції птахівництва на 5%. Водночас виробництво яловичини та свинини скоротилося на 0,2% та 3,9% відповідно.

Обсяги зовнішньої торгівлі м’ясною продукцією продовжують своє зростання. Так, за І півріччя цього року порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс більш ніж на 10% та склав 127 тис. тонн, імпорт — на 13% (81 тис. тонн).

Збільшення обсягів українського експорту відбувається завдяки м’ясу птиці, поставки якого у вказаному періоді зросли на 40%. Продукція птахівництва поставлялася, в основному, до Іраку, Нідерландів та Німеччини.

Провідними позиціями м’ясного імпорту залишаються свинина та м’ясо птиці відповідно 38 тис. тонн та 33 тис. тонн, які ввозилися, переважно, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні займає 7,5%.

Нагадаємо, за даними Держстату, станом на 1 липня 2016 року, порівняно з відповідною датою минулого року, поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 2,4%, свиней — на 3% та птиці — на 4,5%.

Джерело: gazeta.ua.