Ваніль у салат, сіль у каву: кулінарні лайфхаки, які знадобляться кожному

17 Липня 2016 13:17
Кулинарные лайфхаки, которые пригодятся каждому

Кухня – це те місце, де ми проводимо значну частину свого часу, готуючи на ній і поїдаючи плоди своєї кулінарної творчості. Часто буває так, що через власне незнання ми з необережності псуємо продукти або ж просто не маємо поняття, що, каву можна зробити ще смачніше, якщо додати до неї щіпку солі, а щоб сир не засихав, потрібно змастити його вершковим маслом.

Далі вас чекає колекція корисних кулінарних порад, які вам захочеться втілити в життя прямо зараз.

Рятуємо пересолений суп
Пересолили суп? Не поспішайте викидати блюдо. Його можна спробувати врятувати. Є кілька ефективних способів, які допоможуть прибрати надлишки солі. Проте найдієвіший — занурити в нього марлю з крупою і проварити. Каша допоможе ліквідувати солоний смак.

м3

Надайте пікантну нотку овочевим салатам
Шеф-кухарі знають відмінний і мало відомий спосіб приготувати смачний і по-особливому пікантний овочевий салат. Досить додати в нього невелику кількість ванілі. Це чудова спеція, яка ідеально поєднується з будь-якими овочами.

Додайте сіль у каву
Деякі люди просто не уявляють собі ранок без чашечки ароматної і підбадьорливої кави. Як зробити цей напій ще смачнішим? Просто додайте в мелену каву щіпку солі і насолоджуйтеся приголомшливо смачним напоєм.

Маринуйте в пиві
Літо — це ідеальний час для обідів і вечерь на природі. Найпопулярнішим блюдом заслужено залишається м’ясної шашлик, приготований на грилі або з допомогою мангалу. Спробуйте новий оригінальний смак: змішайте світле пиво з соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком або використовуйте темне пиво.

Використовуйте часник
Часник являє собою відмінний противірусний засіб і допомагає тримати імунітет в тонусі. Цей інгредієнт здатний додати будь-якій страві цікавий смак і змусити її заграти по-новому. Натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладіть на неї салат або гарнір.

Соліть печінку у фіналі
Печінку обов’язково варто включити в раціон. Ця страва допоможе зміцнити імунітет і забезпечити організм такою кількістю заліза, яке необхідне для його нормальної життєдіяльності. Щоб печінка вийшла м’якою, соліть її в кінці.

Робіть бульйон легше
Далеко не всім по душі наваристі, густі бульйони. Невже в цьому випадку потрібно зовсім відмовитися від гарячого? Зовсім ні. Додайте в бульйон шматочок льоду, а потім доведіть до кипіння. Бульйон вийде більш прозорий, легкий і апетитний.

м4

Готуйте апетитні пироги
Освоїти техніку приготування смачних пирогів як з обкладинки кулінарного журналу не так вже й просто. Але не варто впадати у відчай: пробуйте і експериментуйте. Наприклад, щоб верх пирога не пригорів при випіканні, накрийте його змоченим у воді папером.

Варіть квасолю правильно
Квасоля відноситься до категорії бобових. Вони покращують роботу травної системи, зміцнюють імунітет, нормалізують обмінні процеси в організмі і є важливим джерелом вітамінів групи В. Не закриваючи каструлю кришкою, варіть квасолю. Так вона не потемніє.

Використовуйте ароматний фарш
Готуйте фарш вдома. Тільки так він вийде дуже якісним, а страва, яку ви готуєте, дивовижно смачною. Щоб фарш вийшов ще пахучішим, кориснішим і смачнішим, додайте в нього частину сирої і частина підсмаженої цибулі, а також дрібно натерту сиру картоплю.

Акуратно ріжте яйця
Мрієте, щоб яйце, зварене круто, не кришилося? Перед тим як розрізати його навпіл, змочіть лезо ножа холодною водою. Так жовток не буде обсипатися.

Наріжте баклажан шматочками
Смачний і корисний баклажан має властивість гірчити. Однак цієї неприємності можна з легкістю уникнути. Перед приготуванням наріжте його шматочками, посоліть і залиште на деякий час, щоб він пустив сік. Після цього помийте баклажани в холодній воді. Тільки потім можна приступати до готування.

Збийте сметану з яєчним білком
Якщо для приготування якого-небудь смачного десерту вам необхідно збити крем зі сметани, додайте до неї яєчний білок. Так ви отримаєте дійсно пишну, легку і повітряну суміш.

Готуйте м’ясо з рум’яною скоринкою
Небайдужі до м’яса із хрусткою рум’яною скоринкою? Таке можна приготувати не тільки в ресторані, але і вдома. Скористайтеся порадами досвідчених шеф-кухарів: перед тим як помістити блюдо в духовку, змастіть його зверху смачним і, що найголовніше, вдалим маринадом. Це може бути гранатовий сік і мед, розведене сухе вино, коньяк або вода.

Шукайте альтернативу панірувальним сухарям
Якщо в списку інгредієнтів для вашої стравиє панірувальні сухарі, то не поспішайте товкти сухарики або діставати готові з шафки. Спробуйте замінити панірувальні сухарі на мелені горіхи. Це і корисніше і смачніше.

Дайте м’ясу розкрити свій смак
Приготували м’ясо? Не поспішайте відразу ж подавати його до столу. Навчені кулінарним досвідом шеф-кухарі спочатку дають м’ясу трохи охолонути і розкрити свій вишуканий смак.
м5
Не нехтуйте лимонним соком
Лимонний сік — це дуже корисна, пікантна і смачна заправка, яка здатна прикрасити практично будь-яку страву. Особливо вдало лимон звучить з овочами і рибою. Цитрусовий здатний навіть замінити сіль, адже він заряджає їжу таким соковитим смаком і ароматом, що сіль просто не потрібна.

Урізноманітніть вінегрет
Вінегрет — дуже корисний і смачний салат. Це відмінний варіант легкого обіду або ситного перекусу. Спробуйте відійти від звичного класичного рецепту вінегрету і трохи його урізноманітнити. Зробити це дуже просто: додайте в нього столову ложку молока, чайну ложку цукру і ретельно перемішайте.

Не переварюйте м’ясо
А що робити, якщо ви його все-таки переварили? Ні, не вечерять скриплячи зубами. Шеф-кухарі знають, як реанімувати хороший шматок м’яса і повернути йому соковитість. Слід нарізати його тонкими скибочками і викласти на тарілку. Потім посипати цибулею і помідорами і додати трохи рослинного масла, лимонного соку і оцту. Почекайте трохи і скоро м’ясо знову стане соковитим.

Додайте в суп свіжий овочевий сік
Не поспішайте знімати суп з вогню. На фінальних стадіях приготування додайте в першу страву свіжовичавлений овочевий сік. Це допоможе посилити смак і збагатити ваше блюдо вітамінами, мінералами і іншими корисними речовинами. Для цієї мети відмінно підійде капустяний, морквяний або томатний сік.

Готуйте смачну шарлотку
Яблучний пиріг — це чудовий десерт до чаю. Побалуйте своїх домашніх і приготуйте по-справжньому смачну шарлотку. Щоб яблука не опустилися на дно форми, обваляйте їх перед приготуванням в борошні.

Тисніть більше соку з лимона
Як вичавити з лимона всі соки? Необхідно з зусиллям покатати лимон по столу протягом деякого часу. Тільки після цього можна сміливо різати або тиснути фрукт.
с

Змащуйте сир вершковим маслом
Відрізали невеликий шматочок сиру, а решту відправили назад в холодильник? Щоб сир не засихав з обрізаного боку, змастіть його невеликою кількістю вершкового масла.

Кип’ятіть мигдаль
Регулярно мучитеся з очищенням від шкірки мигдалю? Геть незручності! Прокип’ятіть мигдаль протягом 5 хвилин, а потім остудіть в холодній воді. Шкірка повинна зійти в два рахунки.

Щоб швидше посолити огірки
Якщо дуже захотілося домашніх солоних огірків, а чекати зовсім не хочеться, можна значно прискорити процес. Потрібно лише обрізати кінці з обох сторін або наколоти огірки виделкою в декількох місцях.

Якщо піна бульйону опустилася на дно
Якщо ви упустили момент і піна опустилася на дно, а бульйон помутнів, влийте в каструлю трохи холодної води. Піна підніметься на поверхню і її буде дуже легко зняти.

Щоб визначити свіжість яйця
Якщо ви сумніваєтеся в свіжості яйця, просто опустіть його в солону поду (з розрахунку 100 грамів солі на 1 літр води). Свіже яйце тоне в солоній воді, а зіпсоване випливає на поверхню.

Щоб усунути запах при смаженні риби
Любите смажену рибу, але рідко готуєте через неприємний запаху, який швидко поширюється по всій квартирі? Цього цілком можна уникнути. Щоб усунути запах, в рослинне масло потрібно покласти почищену й нарізану скибочками картоплину.

Щоб не плакати від цибулі
Напевно, ця проблема є чи не найжахливішою для кожної жінки, якій належить різати цибулю. Щоб сльози від цибулі не лилися струмком, запаліть свічку поруч: це оксилить сірку і вона не викликає сліз.

Джерело:  infokava.com