Офісна дієта: як правильно харчуватися на роботі, щоб не погладшати

25 Серпня 2016 10:19

Напружений робочий графік, брак часу на приготування корисної їжі, фастфуд прямо під офісом і інші спокуси часто заважають людям дотримуватися здорового способу життя. Однак існують ефективні лайфхаки, завдяки яким правильне харчування на роботі здасться не такою вже й складною задачею.

Американський дієтолог Доун Лерман розповіла, як харчуватися на роботі, щоб не набирати зайву вагу.

1. Додайте більше спецій. Додавання різних приправ дозволяє краще відчувати смак їжі і їсти більш усвідомлено, контролюючи розмір порції. Гострі спеції, наприклад, імбир, червоний перець, куркума здатні прискорити обмін речовин і дозволити людині спалювати більше калорій.

2. Фотографуйте свій обід. Документування їжі на камеру змушує людей бути більш відповідальними за те, що вони їдять. Фотографування їжі мотивує людей оцінювати свій раціон, розуміти, в який момент вони з’їли зайве і скільки калорій буде достатньо для насичення.

3. Замовляйте їжу до того, як зголодніли. Якщо ви не готуєте обід вдома, а замовляєте через онлайн-сервіси, робіть замовлення завчасно. Коли людина голодна, вона готова з’їсти набагато більше їжі, ніж їй треба. Замовляти обід краще, поки ви здатні тверезо оцінювати свої потреби.

4. Замовляйте їжу з дитячого меню. Сервіси замовлення їжі нерідко формують занадто великі порції їжі. Спробуйте замовити основні страви і гарніри з дитячого меню. Так і розмір порції буде менше, і їжа – дешевше.

5. Робіть до основного обіду невеликий перекус. У більшості людей виникає голод кожні три-чотири години. Щоб не зробити неправильний вибір їжі на обід, розбивайте день легкими, корисними перекусами. Це можуть бути овочі, хумус, горіхи або сухофрукти.

6. Їжте з допомогою паличок. Щоб їсти повільніше і споживати менше калорій, корисно заміняти вилку або ложку паличками.

7. Пийте перед їжею. Зневоднення організму створює ілюзію голоду, і людина з’їдає більше, ніж повинна була з’їсти. Випивайте перед прийомом їжі одну-дві склянки води. Це допоможе контролювати кількість з’їденого і буде сприяти поступовій втраті ваги.

8. Сендвіч з одним шматочком хліба. Якщо вам здається, що салат не принесе такого насичення, як апетитний сендвіч, вибирайте сендвіч. Тільки приберіть з нього верхню булочку. Один шматочок хліба все-таки менш калорійний, ніж два.

9. На десерт – фрукти. Не завершуйте свій обід печивом або цукерками. Вибирайте в якості десерту яблука, груші або ягоди. Фрукти здатні наситити організм на кілька годин.

10. Попросіть колегу замовити вам обід. Якщо ви не впевнені в тому, що виберете досить корисний і малокалорійний обід, попросіть зробити вибір кого-небудь іншого. Нехай їжу за вас обере людина, здоровий спосіб життя для якої давно став звичним. Навіть якщо вам здаватиметься, що на тарілці не лежить нічого поживного, скаржитися вже не буде сенсу, доведеться їсти.

За матеріалами: gcshelp.org