Медики пояснили, чому і чим небезпечний чай у пакетиках

24 Січня 2018 08:22

Вчені провели дослідження і дійшли до висновку про те, що вживання чаю в пакетиках негативно позначається на здоров’ї людини через наявність небезпечного пестициду епіхлоргідрину.

Ця речовина призводить до безпліддя, послаблює імунітет, провокує виникнення онкологічних захворювань, пише expres.ua. Тому експерти рекомендують купувати виключно листовий чай і убезпечити себе від можливих проблем зі здоров’ям.

Пакетики роблять із пластику й нейлону, які виділяють в напій токсичні речовини. Іноді їх роблять зі звичайного паперу, але для бездоганно білого кольору покривають шаром хлору, що не може позитивно відбитися на організмі. Особливу небезпеку становить повторне використання пакетиків з чаєм.   Перед тим, як упакувати шматочки листя, їх не очищають від пилу, тому в чашці споживачі часто зустрічають сміття. Фахівці рекомендують не економити гроші на власному здоров’ї. Як правило, дешевші сорти абсолютно не витримують критики і здатні привести до виникнення серйозних недуг.

Токсичні речовини в пакетиках можуть спровокувати виникнення раку, безпліддя і зниження опірності організму різним недугам.

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/5057/news/1516305915.html