Особливо рекомендується вживати цей фрукт жінкам і ось чому.
Авокадо – це щось більше, ніж просто смачний фрукт.
Його рекомендують регулярно вживати тому, що він здатний значно поліпшити здоров’я усього нашого організму.
На додаток до величезної кількості антиоксидантів, авокадо також містить:
– Калій:
Близько двох з половиною авокадо забезпечують рекомендовану добову кількість калію в день, що складає близько 4700 міліграм (мг).
Калій – це мінерал і електроліт, який відіграє важливу роль в роботі серця, зміцненні кісток і суглобів, травленні і м’язовій функції.
Калій важливий для правильного функціонування усіх клітин, тканин і органів.
Важливо підкреслити, що споживання продуктів з високим вмістом калію допомагає компенсувати гіпертензивні ефекти натрію.
І це дуже добре, тому що дисбаланс натрію і калію викликає у нас високий кров’яний тиск і проблеми з серцем.
– Магній:
Середнє авокадо містить близько 40 мг магнію, що складає близько 10% рекомендованої добової дози.
Магній – це мінерал, використовуваний усіма органами, особливо серцем, м’язами і бруньками.
Якщо ви страждаєте від нез’ясовної втоми або слабкості, аномальних сердечних ритмів, м’язових спазмів, нічних судом ніг і м’язових судом в очах, це може бути результатом дефіциту магнію в організмі.
– Вітаміни С і Е:
Вітаміни С і Е багаті антиоксидантами. Авокадо – один з небагатьох продуктів, які містять велику кількість обох вітамінів.
Ця потужна комбінація ефективно зменшує накопичення бляшок і знижує ризик серцевих нападів і інсульту.
– Клітковина:
Авокадо багате клітковиною, яка відіграє важливу роль в травленні, роботі серця і оновлення клітин шкіри.
Крім того, він може контролювати рівень цукру в крові, наша вага і багато що інше.
– Низький ризик хімічного забруднення:
Авокадо вважається однією з найбезпечніших сільськогосподарських культур з точки зору застосування пестицидів, і це пов’язано головним чином з тим, що їх товста шкірка захищає плід від отрут.
Тому немає ніякої реальної необхідності витрачати зайві гроші на органічні авокадо.
Щоб зберегти свіжий плід, добре знати:
Ви помітили, що м’якуш авокадо стає коричневим при дії повітря.
Це тому, що авокадо має фермент, який окислюється, коли він піддається дії повітря.
Щоб не допустити цього, у нас є одна порада: якщо вам треба використати тільки половину авокадо, використайте ту частину, у якої немає кісточки.
Іншу, з кісточкою, варто зберігати в герметичному контейнері в холодильнику.
Також уникнути окислення, допоможе тонкий шар маслинової олії поверх зрізу.
Лимонний сік також допомагає інгібірувати окислення.