Канадські вчені провели дослідження, вивчивши ступінь впливу мигдалю на людський організм. В результаті з’ясувалося, що процес перетравлення цього продукту допомагає знизити споживання енергії з їжі, говориться в статті, опублікованій в виданні Mayo Clinic Proceedings.
За словами фахівців з Торонто, якщо регулярно вживати в їжу мигдаль, можна скинути три кілограми зайвої ваги в рік. Це вдалося довести завдяки експерименту, в якому взяли участь добровольці (чоловіки та жінки), у яких була присутня схильність до ожиріння.
Всі випробовувані дотримувалися дієти з низьким вмістом насичених жирів і холестерину. Експеримент тривав понад три місяці. Протягом першого місяця учасники повинні були щодня під час перекусу з’їдати 75 грамів мигдалю. Після цього вони зробили тижневу перерву, а потім протягом місяця їли 37,5 грама мигдалю і половину порції кексів. Випічка містила стільки ж білка, клітковини та жирів, скільки й горіхи. Після цього жінки й чоловіки на перекус повинні були їсти тільки порцію кексів.
В результаті було встановлено, що після перетравлення близько 20% калорій, які добровольці отримували з жиру мигдалю, залишаються неабсорбованими. Завдяки цьому в день вони з’їдали в середньому на 2% менше їжі, ніж звикли. При цьому ніхто з учасників не набрав зайву вагу в даний період.
Вчені радять частіше є мигдаль і не побоюватися, що він призведе до повноти. При цьому особливо корисний мигдаль людям, які страждають на серцево-судинними захворюваннями.
Джерело: Sundries