Корисні речовини, які містяться в дині, позитивно впливають на нервову систему, сприяючи поліпшенню настрою, розповіла дієтолог.
За словами фахівця, до складу дині входить велика кількість вітамінів, фолієва кислота, бета-каротин і багато мінералів.
Завдяки цьому плід має антиоксидантну дію і покращує роботу серцево-судинної системи. Крім того, вживання дині в їжу є відмінною профілактикою атеросклерозу і онкології.
Разом з тим, за словами дієтолога, їсти диню варто помірно і при відсутності протипоказань.
“Навіть найкорисніший продукт може бути небезпечний. З урахуванням того, що диня має високий глікемічний індекс, рекомендується в день з’їдати не більше 300-400 грамів (два – три шматочки) “, – підкреслила дієтолог.
Якщо ж зловживати цим продуктом, то дуже скоро можна набрати зайву вагу, попередила дієтолог.
Джерело: “Наша мама”