Перше місце серед кисломолочних продуктів займає кефір, оскільки допомагає боротися з високим рівнем холестерину та підтримувати мікрофлору кишечника, вважає турецький дієтолог Зюлал Ялчин.
Він зазначив, що кефір приносить багато користі і його можна пити з раннього віку. Кефір не тільки має всі поживні властивості молока, але й багатий мікроорганізмами, які благотворно позначаються на травленні і стані кишечника. При цьому в ньому менше лактози. Також перевагами цього напою є високий вміст білка та легке засвоєння.
Дієтолог розповів у бесіді з Milliyet про дослідження, які показали, що кефір має протипухлинні властивості, допомагає знижувати рівень холестерину, а також використовуватися під час лікування низки захворювань.
Фахівець додав, що кефір досить легко можна зробити самостійно, а урізноманітнити смак та зробити його привабливішим для дітей допоможуть добавки із фруктів та ягід.
Джерело: “Країна здоров’я”