Київрада скасувала розробку нового Генплану

24 Квітня 2024 14:57

Київська міська рада скасувала рішення від 18 вересня 2008 року про розробку нового Генплану-2025 та повернулася до внесення змін до чинного Генплану, який затвердили ще у 2002 році. Про це повідомили “Нерухомі”, посилаючись  на видання КиївВлада.

У пояснювальній записці до проєкту рішення про зміни до чинного документа вказано, що строк дії генерального плану немає обмежень. Київрада скасувала також рішення про створення плану зонування території Києва. Вказано, що плани зонування окремих територій міста можуть затверджуватись змінами в Генплан.

Як відомо, розробка нового документа дозволяла посадовцям не дотримуватись вимог чинного Генплану та лобіювати інтереси забудовників.

“Скориставшись тим, що скоро нібито з’явиться новий, сучасний і гарний Генплан Києва, в КМДА почали погоджувати будь-яку комерційну забудову там, де чинним Генпланом земля була заброньована під нові дорожні розв’язки, мости та тунелі, промислові та паркові зони тощо”, — йдеться у матеріалі.

З 2016 року Київгенплан видав забудовникам близько 3 тисяч листів на підтвердження того, що наміри забудови відповідають Генплану, хоча він ще не був затверджений.

Архітектори, екологи та активісти критикували розробку нового Генплану ще з періоду головування Леоніда Черновецького.