Комітет з питань свободи слова просить Нацраду з телебачення виключити з кабельного мовлення телеканали “Росія 24” і “Росія 1”

10 Грудня 2013 15:02
komsvobslova.rada.gov.ua

komsvobslova.rada.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова просить Національну раду з питань телебачення й радіомовлення виключити з кабельного мовлення телеканали “Росія 24” і “Росія 1”.

Про це на брифінгу сказав голова комітету, депутат Ради від “Батьківщини” Микола Томенко.

“Я сьогодні підготував звернення до Національної ради з питань телебачення й радіомовлення про те, щоб виключити з адаптованого пакета деякі російські телеканали, які точно ведуть антиукраїнську інформаційну діяльність”, – повідомив він.

Томенко пояснив, що Нацрада включила телеканали “Росія 24” і “Росія 1” у кабельні мережі українського телебачення як такі, що виконують Європейську конвенцію про трансграничне телебачення.

Водночас, з його слів, висвітлюючи події Євромайдану, ці канали випускають неправдиві пропагандистські матеріали, чим порушують цю конвенцію.

Депутат зазначив, що в деяких областях України ці телеканали входять до соціального телепакета.

У разі відмови Нацради виключити ці канали з адаптованого телепакета Томенко має намір домагатися цього будь-яким шляхом.

Як повідомляло агентство, комітет з питань свободи слова просить СБУ пояснити наказ про депортацію грузинських журналістів.

 Джерело: Українські новини