У середу в Києві обговорять нову редакцію Конституції України

27 Травня 2014 19:23
rian.com.u

rian.com.u

В Україні почав роботу організаційний комітет із проведення народного референдуму “За народну Конституцію!”, на якому буде затверджена нова редакція Конституції України.

“Ми бачимо, що сьогодні Конституція не працює. Тому необхідна нова редакція основного закону”, – відзначила один з авторів ініціативи Людмила Супрун і додала: “Ми готові до максимально широкого обговорення нової редакції, це не проект якоїсь партії, ми відкриті для всіх політичних і суспільних організацій, яким не байдужа єдність України”.

Для обговорення нової редакції Конституції, в середу 28 травня о 13-30 в прес-центрі інформаційного агентства “УНІАН” відбудеться прес-конференція організаційного комітету з проведення всенародного референдуму із затвердження нової редакції Конституції України. Спікерами виступлять: Людмила Супрун — голова оргкомітету громадянської ініціативи “За народну Конституцію!”, доктор економічних наук; Олександр Мороз — екс-спікер Верховної Ради України, Леонід Каденюк — Герой України, кандидат технічних наук; Валерій Пшеничний — екс-голова Конституційного Суду України; Андрій Антонюк – Голова федерації працедавців Києва; Павло Вікнянський – лідер Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Студентська республіка”.

За даними оргкомітету, оновлена Конституція є Конституцією громадянського примирення, істотного посилення демократизації та антикорупційності влади, розширення народовладдя, збалансованості та раціоналізації системи державного управління на основі права.

У той же час, конституційні зміни передбачають здійснення комплексної політичної реформи, реформування парламентської, адміністративної та судової гілок влади, реформу місцевого самоврядування.

Як основні принципи майбутньої Конституції – ліквідацію обласних і районних адміністрацій і посилення органів місцевого самоврядування.

На прес-конференції спікери детально розкажуть, які проблеми може вирішити “НАРОДНА КОНСТИТУЦІЯ”, назвуть її основні принципи й поділяться найближчими планами з проведення всенародного референдуму.

Джерело: Газета.ua