У Києві зросла кількість укладених угод на житло

1 Липня 2014 18:12
gazeta.ua

gazeta.ua

Протягом червня поточного року у Києві уклали 1 тис. 388 угод щодо купівлі житла, тоді як протягом попереднього звітного місяця кількість угод становила 1 тис. 176, повідомляє УНН з посиланням на зведені данні агентства нерухомості SV Realty.

Найбільшу кількість квартир у Києві придбали у новобудовах та будинках, що знаходяться у процесі будівництва, – 796. На “вторинному” ринку житла було куплено 592 квартири.

Найбільшим попитом користувалися двокімнатні квартири (48% угод), 43% припадає на однокімнатні квартири і 9% на об’єкти з трьома кімнатами і більше.

Нагадаємо, за підсумками червня 2014 на вторинному ринку житла Києва було продано 465 квартир, на первинному ринку 711.

Як повідомлялось раніше, останнім часом попит на житло у новобудовах майже втричі перевищує “вторинку”. Наприклад, ХК “Київміськбуд” на сьогодні має близько 8 тис. інвестиційних договорів із населенням на будівництво житла.

“Сьогодні в роботі ми маємо 49 ділянок, і це, перед усім, 8 тис. інвесторів, які на сьогодні повірили у Холдинг, і вклали свої кошти у будівництво. І ми не маємо ніякого права зупинитись хоча б на секунду, когось підвести, або зробити якісь кроки, які б спонукали людей думати, що вони щось зробили не правильно. Хочу підкреслити, що ми повністю виконаємо свої зобов’язання, до кінця. Не підведемо ні в якому разі, жодного інвестора”, — сказав президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.

Джерело: unn.com.ua