У 5 найпопулярніших марок меду виявили перевищення норм небажаної речовини
15 листопадаа 2014 18:00
За результатами досліджень, мед марок «Пасіка» і «Mellis» не відповідає вимогам стандарту і через перевищення норм щодо гідроксиметилфурфуролу – за словами експертів, він взагалі не повинен продаватися в магазинах і вживатися в чистому вигляді. «Такий мед можна використовувати тільки в кулінарії при випічці або іншій термічній обробці, тому що при температурі, вищій за 120 градусів, гідроксиметилфурфурол руйнується», – зауважує Ніна Кільдій.
А ось мед «Премія» порадував експертів – хоча він і заявлений виробником як перший сорт, але за показниками цілком відповідає вищому. Фахівці наголошують, що у якісного меду смак має бути солодкий, ніжний, трохи терпкуватий – карамельний же присмак недопустимий, оскільки саме він і свідчить про інтенсивне нагрівання продукту. Термін зберігання меду – 2 роки, тож нині на полицях має перебувати мед, зібраний виключно у 2013 або 2014 роках.
Джерело:
Вечірній Київ