У “Києві” покажуть шекспірівську виставу

1 Лютого 2015 11:18
moemisto.com.ua

moemisto.com.ua

3 лютого о 19:00 у кінотеатрі“Київ” Британський театр у кіно показує постановку Шекспірівського фестивалю в Стратфорді (Канада) “Цезар і Клеопатра”, Канада 2009, 2 год. 11 хв. П’єса Бернарда Шоу.

Режисер: Дес МакАнуфф.

У ролях: Крістофер Пламмер, Ніккі М. Джеймс, Дайен Д’Акіла, Пітер Дональдсон, Тімоті Д.Стікні, Стівен Саткліфф, Джон Віккері

Під місячним світлом Клеопатра безтурботно спить у лапах сфінкса – в цей же час Цезар задумливо прогулюється поряд. Давньоримський полководець вирішує заговорити зі сфінксом, і той відповідає йому ніжним жіночим голосом. Спочатку Цезар вирішує, що власник цього голосу сам сфінкс, проте через мить полководець розуміє, що голос належить прекрасній дівчині Клеопатрі. Цариця, в свою чергу, не впізнає Цезаря і тому розмовляє з полководцем, як зі звичайною добродушною людиною, з якою можна поділитися своїми страхами і сумнівами.

Крістофер Пламмер – канадський актор кіно, театру та телебачення, володар премій “Оскар”, “Золотий Глобус”, “Тоні”, BAFTA та багатьох інших. Виконував ролі у фільмах “Звуки музики” (The Sound of Music, 1965) та “Ігри розуму” (A Beautiful Mind, 2001), знімався разом з Хітом Леджером, Джонні Деппом і Джудом Лоу в картині Террі Гілліама “Імаджинаріум доктора Парнаса” (The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009), також брав участь у зйомках стрічки Девіда Фінчера “Дівчина з татуюванням дракона” (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011) за романом шведського письменника Стіга Ларссона.

Вистава демонструється англійською мовою з українськими субтитрами.

Джерело: Моє місто