Учені з Чжедзянского університету дослідили взаємозв’язок раціону і розвитку раку шлунку.Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на NDTV.
Всього в експерименті брало участь більше 6 млн осіб.
Виявилося, що люди, які у великій кількості вживали цибулю і картоплю, страждали від раку шлунку на третину рідше. Захисний ефект також мають фрукти і овочі блідо-зеленого забарвлення, наприклад, селера і капуста.
Вчені з’ясували, що кожні з’їдені протягом дня 100 г фруктів чи овочів, знижували ризик розвитку цієї форми раку на 5%. Щоденне вживання 50 мг вітаміну С, що міститься у двох середніх картоплинах, зменшували ймовірність виникнення раку шлунку на 8%.
Збільшення ризику розвитку захворювання було пов’язано з присутністю в щоденному раціоні солінь, алкоголю і шпинату. Втім, вино на ймовірність виникнення раку шлунку ніяк не впливало.