З 15 січня у Києві проходитиме виставка фотографій молодих переселенців

13 Січня 2016 09:38

72

Виставка фотографій молодих переселенців – учасників фототабору National Geographic-Україна під назвою «В об’єктиві фотоапарата: життя в перехідному періоді очима молоді» розпочнеться 15 січня в America House у Києві.

На виставці буде представлено 50 робіт, відібраних з кількох тисяч знімків, які зробили молоді учасники фототабору. Він проходив у Харкові з 5 до 10 липня 2015 року за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Експозиція вже демонструвалася в Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Одесі, Сєвєродонецьку, Львові та Слав’янську.

Під час відкриття виставки автори світлин розкажуть про свої роботи і досвід, отриманий у таборі. Також учасники презентують фотографії, які були зроблені за межами табору та мали важливе значення для їх героїв. 16 січня в America House відбудеться майстер-клас «Робота фотографа в умовах конфлікту» Юлії Кочетової та Зорія Файна.

Фототабір National Geographic-Україна зібрав 20 молодих людей віком від 17 до 30 років – вимушених переселенців з Криму та Донбасу, які вчилися розповідати історії переселенців через знімки. Учасників навчали фотографи журналу National Geographic. Програма поєднала навчальні сесії та фотозйомки в місцях перебування вимушених переселенців.

Виставка триватиме до 30 січня.

Джерело:http://cultprostir.ua