В Лондоні стартував перший міжнародний арт-фестиваль світла Lumiere. Фото

17 Січня 2016 15:28

90287_main

У четвер, 14 січня в Лондоні стартував перший світловий арт-фестиваль Lumiere, який триватиме три дні.

90286_main

В рамках свята світла, яке проходить в столиці Великобританії вперше, художники з усього світу представлять різноманітні інсталяції, пише Forbes. Своєрідним полотном для світлових полотен стануть історичні будівлі і пам’ятки Лондона. Велика частина експонатів зосереджена навколо району Лестер-сквер і вокзалу Кінгс-крос.

90282_main

Хелен Мерідж, куратор фестивалю і директор однієї з найвідоміших лондонських креативних компаній Artichoke, що розробляє програму заходу, повідомила, що за допомогою свята світла організатори хотіли показати красу міста і порадувати, як туристів, так і жителів Лондона.

90284_main

«Ідея полягає в тому, щоб у цей досить похмурий час року, за допомогою талановитих художників, які працюють зі світловими інсталяціями, наповнити місто барвами і красою. Таким чином, замість того, щоб працювати всередині галереї або концертного залу, ми вирішили використовувати місто – знакові будівлі, вулиці, площі, які на три дні перетворяться в неймовірну відкриту галерею», – говорить вона.

Організатори також зазначають, що в разі успіху подібне світлове дійство буде відбуватися у Лондоні регулярно – кожні два роки.

Джерело:НВ STYLE