Мозок працюй! Дев’ять продуктів для здоров’я мозку

18 Січня 2016 18:36

Експерти з правильного харчування назвали продукти, які допоможуть зберегти молодість головного мозку і ясність розуму.

За словами фахівців, певні продукти, особливо багаті на антиоксиданти, здатні запобігти слабоумство і поліпшити стан мозку, пише AOL. Кращим вибором стануть кольорові фрукти і овочі, а також продукти, що містять мононенасичені жири.

1. Чорниця

Ягода містить достатню кількість антиоксидантів, щоб запобігти окислювальному стресу головного мозку. Крім того, наголошується, що чорниця сприяє поліпшенню моторики і пам’яті.


© StockSnap/Pixabay

© StockSnap/Pixabay

2. Цитрусові

Вчені радять щодня вживати грейпфрути, лимони чи апельсини в невеликих кількостях, оскільки вони містять особливі мікроелементи, які перешкоджають погіршенню пам’яті, розумової працездатності та інших когнітивних функцій.


© miradeshazer/Pixabay

© miradeshazer/Pixabay

3. Горіхи

Незважаючи на те, що всі горіхи корисні для мозку, експерти виділяють саме мигдаль і волоські горіхи. В них міститься велика кількість вітаміну Е, мононенасичених жирів та інших корисних мікроелементів, які покращують комунікацію клітин головного мозку.


© Huskyherz/Pixabay

© Huskyherz/Pixabay

4. Риба

Лосось, сардини, анчоуси і озерна форель містять найбільшу кількість жирних кислот Омега-3, які запобігають запальним процесам в організмі, особливо в головному мозку.


© robsonmelo/Pixabay

© robsonmelo/Pixabay

5. Авокадо

Авокадо містить мононенасичені жири і лютеїн, які мінімізують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, а також сприяють поліпшенню когнітивних функцій.


© silverstylus/Pixabay

© silverstylus/Pixabay

6. Кава

Через високий вміст антиоксидантів, кава знижує ризик розвитку слабоумства.


© IT-STUDIO/Pixabay

© IT-STUDIO/Pixabay

7. Грецький йогурт

Вітаміни і мінерали, що містяться в грецькому йогурті, допомагають зняти стрес і зарядити організм енергією. Пробіотики, в свою чергу, запобігають зниженню когнітивних функцій і втрати пам’яті.


© esigie/Pixabay

© esigie/Pixabay

8. Яйця

Яйця містять мікроелементи, що покращують комунікацію між клітинами, а також – пам’ять.


© jackmac34/Pixabay

© jackmac34/Pixabay

9. Цільнозернові продукти

Вівсянка, ячмінь і лутига містять складні вуглеводи, й інші мікроелементи, які допомагають живити мозок, а також знижують ризик розвитку інсульту і недоумства.


© dbreen/Pixabay

© dbreen/Pixabay
Джерело: НВ STYLE