Цукор, доданий в їжу – найгірша і найшкідливіша добавка з усіх. Він насичує нас порожніми калоріями без вмісту поживних речовин, що в подальшому серйозно впливає на наш метаболізм.
Занадто велике споживання цукру змушує набирати зайву вагу з такими супутніми захворюваннями, як діабет, ожиріння і хвороби серця.
Але як зрозуміти скільки це – «занадто багато»? Можна споживати невелику кількість цукру щодня без особливої шкоди здоров’ю чи варто повністю виключити цукор з раціону?
Доданий цукор або природний?
Дуже важливо усвідомлювати різницю між тим цукром, який ми додаємо в їжу і тим цукром, який присутній в продуктах спочатку – у фруктах і овочах.
Це абсолютно корисні для здоров’я продукти, що містять воду, волокно і різні поживні речовини. Так що, присутній в них цукор абсолютно нормальний.
Абсолютно інша якість цукру, який ми додаємо в нашу їжу щодня – це столовий цукор (сахароза) та сироп фруктози.
Якщо ви хочете скинути вагу і оптимізувати свій стан здоров’я, максимально намагайтеся уникати продуктів харчування, що містять доданий цукор.
До того ж, надмірне споживання цукру пов’язане з діабетом і ожирінням, хворобами судин, деякими формами ракових захворювань, хвороб зубів і печінки.
Яка кількість споживання цукру є безпечною
Деякі люди можуть їсти цукор без шкоди для здоров’я, в той час як іншим його слід уникати. Згідно з дослідженнями “Асоціації з Вивчення Хвороб Серця”, максимальне споживання цукру в день має становити:
•Для чоловіків: 150 калорій в день (37,5 грам або 9 чайних ложок).
•Для жінок: 100 калорій в день (25 грам або 6 чайних ложок).
Для більш чіткого уявлення: одна банка кока-коли містить 140 калорій з цукру, а стандартний за розміром “Снікерс” містить 120 калорій з цукру.
За матеріалами: Столітник, Інфокава