Фото: ceprekrasno.com.ua
Вчені проаналізували дані 82 772 японських чоловіків та жінок у віці від 45 до 74 років. Так, в ході дослідження виявилося, що ті, хто ніколи не їв сніданок, мали більший ризик розвитку хвороб серця та інсульту, у порівнянні з тими, хто їв сніданок щодня.
Основним фактором ризику мозкового крововиливу є високий кров’яний тиск, особливо вранці. Дослідники кажуть, що люди, які їли сніданок щодня, менш імовірно мали високий кров’яний тиск у порівнянні з тими, хто пропускав ранковий прийом їжі.
Вони також зазначають, що попередні дослідження показали, що інсульти із крововиливом у мозок, найчастіше відбуваються вранці. А після сніданку, тиск знижується.
Наразі немає переконливих доказів того, що сніданок кожного дня стовідсотково запобігатиме хворобам серця.
Джерело: Українська правда. Життя