Дослідження показують, що деяка їжа після розігріву стає небезпечною для здоров’я.
Портал Mirror опублікував перелік з восьми продуктів харчування, які в розігрітому вигляді можуть спровокувати отруєння. Особливо, якщо до цього вони зберігалися неналежним чином.
Селера, шпинат і буряк
Підвищення температури цих овочів може створювати умови для перетворення нітратів, які в них містяться, на більш токсичні речовини – нітрити. Якщо, приміром, компонентом супу є селера, експерти рекомендують вийняти її зі страви, розігріти сам суп, а потім покласти овоч назад.
Гриби
Гриби повинні бути з’їдені відразу ж після приготування. При повторній тепловій обробці в грибах швидко руйнуються білки. Вживання такого продукту може погано позначитися на стані шлунка.
Яйця
Розігріті варені або смажені яйця – це велика небезпека для травної системи. Цей продукт містить компоненти, які під впливом високої температури виділяють токсини.
Картопля
З картоплею слід бути обережним. Якщо залишити її остигати при кімнатній температурі замість того, щоб відразу покласти до холодильник, надалі тепла температура може стимулювати зростання палички ботулізму.
Щоб уникнути проблем від повторного нагріву і застерегти себе від захворювання, ставте цей продукт до холодильника як можна швидше.
Рис
Так само, як і з картоплею, результат повторної теплової обробки рису залежить від способу зберігання продукту. Згідно з даними Агентства харчових стандартів Великобританії, в сирому рисі можуть міститися спори бактерій, що викликають харчове отруєння.
Іноді ці спори можуть виживати й у звареному рисі. Якщо страву залишити стояти при кімнатній температурі, спори будуть розмножуватися і виробляти отруту, що призводять до блювання або діареї. Додатковий нагрів тільки посилить токсичний ефект.
Курка
При розігріванні курки відбуваються негативні процеси зміни складу продукту, які можуть призвести до травних проблем. Якщо дуже хочеться розігріти м’ясо, робіть це при невисокій температурі протягом тривалого часу.
Джерело: НВ STYLE