Чай полюбляють всі і всюди. І чи Ви п’єте зелений чай, чи чорний, чи білий – корисні властивості чаю незаперечні.
1. Звичний для нас чай – тобто листя, заварене в окропі, – почали пити всього сім століть тому.
2. Китай залишається «найбільш чайною» країною і донині: приблизно 2/3 зеленого чаю поставляється на світовий ринок прямо звідти. Інші виробники чаю – Індія, Шрі-Ланка, Японія і Тайвань – значно відстають від КНР за показниками.
3.Навіть висококласне чайне листя втрачає свій смак і аромат через рік. Не любить чай і сусідства з іншими продуктами або приправами, тому для його зберігання краще вибрати окреме місце, а не тримати його поруч з крупами чи спеціями.
4.Чайний пакетик винайшов Томас Салліван, продавець чаю. Коли торговець зіткнувся з проблемою транспортування металевих баночок, він почав розфасовувати подрібнене чайне листя у паперові пакетики. Якось один з пакетиків випадково потрапив в окріп. Чай заварився прямо в упаковці і виявився цілком придатним для вживання. Правда, більшість справжніх поціновувачів чаю швидше незадоволені цим винаходом.
5.Любитель чаю рідше стикається із карієсом, оскільки фтор, що міститься в напої, зміцнює зубну емаль. Єдине «але»: щоб чай допомагав вашим зубам, його треба пити без цукру і не заїдати нічим солодким …
6. Зелений чай вважається більш корисним, ніж чорний, адже в ньому вдвічі більше вітаміну С.
7. Чай регулярно п’ють більше 2 млрд. осіб.
За матеріалами інтернету