Фрукти – важливий компонент харчування вагітної жінки
Канадські вчені з’ясували, що харчування з високим вмістом фруктів приносить вагітним жінкам додаткові переваги.
Окрім того, що вживання фруктів запобігає безлічі хвороб і перешкоджає набору зайвої ваги, воно також підвищує шанси жінки народити більш розумну дитину, ніж ті, хто фруктів не їсть, повідомляє The Telegraph.
Щоб проаналізувати вплив фруктової дієти на особливості здоров’я майбутньої дитини, вчені розглянули дані Канадського дослідження дитячого здоров’я про 688 новонароджених з Едмонтона. Експерти з’ясували, що діти тих вагітних жінок, які вживали шість-сім порцій фруктів або фруктового соку на день, показали більш високий рівень IQ у віці одного року, ніж середній коефіцієнт інтелекту для цієї категорії малюків.
Один з авторів дослідження, професор педіатрії Альбертського університету Піуш Мандейн зазначив, що чим більше фруктів жінка їла під час вагітності, тим вищим був рівень пізнавальної активності дитини.
Однак Мандейн також додав, що більше рекомендованої добової норми фруктів їсти не варто. Надмірне вживання деяких фруктів з високим вмістом цукру може негативно вплинути на фігуру, а також викликати гестаційний діабет.
Джерело: nv.ua