Вчені Тихоокеанського інституту біоорганічної хімії (ТІБОХ) ДВО РАН створили шоколад з додаванням речовин, виділених з морських зірок, морських їжаків і лимонника. Про це повідомляється на сайті інституту.
“Ці речовини ми назвали” морськими вітамінами “. Такий комплекс” морських вітамінів “уповільнює процеси старіння і надає коригуючу дію на метаболічні процеси, що підвищує якість життя і сприяє довголіттю”, – йдеться в повідомленні.
Новий продукт назвали “Морський шедевр”.
Дослідження структури і медико-біологічних властивостей морських природних сполук проводяться в ТІБОХ ДВО РАН більш як 40 років. На їхній основі створені й успішно впроваджені в практичну медицину лікарські препарати і біологічно активні добавки, уточнили в прес-службі інституту.
Зазначимо, доведено, що темний шоколад покращує пам’ять, позитивно впливає на серце і навіть сприяє зниженню ваги.
Джерело: ua.korrespondent.net