Темний шоколад зменшує рівень глюкози і поганого холестерину в крові, а також підвищує рівень хорошого холестерину.
Невелике дослідження, яке проводили вчені з Університету Сан-Дієго, показало, що темний шоколад, що містить речовини флаваноли, які мають антиоксидантну та протизапальну дію, корисний для серця.
Для дослідження американці запросили 31 добровольців, яких попросили вживати 51 г чорного шоколаду (70% какао) і стільки ж білого молочного шоколаду (0% какао) протягом 15 днів. Учасникам вимірювали тиск, кровообіг, циркуляцію ліпідів і рівень глюкози в крові до і після експерименту. Тести показали, що ті, хто їв чорний шоколад, мали вищий рівень «хорошого» холестерину.
Незважаючи на висновок про те, що темний шоколад може знижувати ризик серцево-судинних захворювань, дослідники рекомендують їсти його помірно, оскільки в ньому також містяться насичені жири і багато калорій.
Джерело: http://zdorovia.com.ua/