Квас – для душі і для здоров’я

29 Липня 2016 13:07

Як приготувати смачний хлібний квас
Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі.

Цей напій має у своєму складі чимало вітамінів і мікроелементів, корисних для людського організму. Особливо ж, коли цей квас приготовлений у домашніх умовах.

Інгредієнти:
половина житньої хлібини;
200-300 грамів цукру;
половина чайної ложки сухих дріжджів;
вода;
1 столова ложка родзинок.

Приготування:
Хліб порізати невеличкими шматочками, які підсушити у духовці. Потрібно, щоб вони набули насичено-коричневого кольору. Але щоб не підгоріли, інакше потім квас матиме запах підгорілого хліба.

Насипати половину літрової банки цих сухариків, додати 2-3 ложки цукру і залити окропом. Коли маса стане теплою, всипати дріжджі і поставити у тепле місце на 2 доби. Суміш повинна бродити.

У 3-літрову банку насипати 4-5 ложок сухариків, які залишилися, додати 100 грамів цукру і залити окропом на ¾ об’єму банки. Долити закваскою із літрової банки так, що 3-літрова банка стала повною.

Поставити банку на 1-2 доби знову у тепле місце.

Після цього рідину процідити, додати родзинки, при потребі цукор і настоювати ще добу у теплому місці. Після цього розлити у скляний посуд і поставити у холодильник.

Вживати охолодженим.

Джерело:  knowwoow.com