Київський молокозавод «Галактон» закриють до травня 2015 року

21 Лютого 2014 13:52
wikimapia.org

wikimapia.org

Компанія «Данон-Україна», один з найбільших молочних виробників в Україні, прийняла рішення до травня 2015 року перенести з Києва виробничі потужності столичного заводу «Галактон» на підприємства в Кременчуці («Кремез») та Херсоні («Данон Дніпро»), повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

«Дане рішення було прийнято після тривалого всебічного аналізу виробничих потужностей “Данон Україна” і обумовлено обмеженими можливостями їх подальшого розширення на заводі “Галактон”. Побудований в 1961 році на слабозаселеному Лівобережжі, завод “Галактон” сьогодні опинився в гущі житлових кварталів Києва», – йдеться в повідомленні компанії.

«Данон Україна» підкреслює, що цей крок є необхідним для подальшого нарощування виробництва та забезпечення високої якості та безпеки продукції.

«Завод “Галактон” продовжуватиме працювати до травня 2015 року. Група компаній “Данон” в Україні гарантує соціальний захист і дотримання трудових прав всім співробітникам заводу. Процес реструктуризації триватиме 15 місяців», – повідомили в компанії.

Протягом цього періоду співробітникам заводу буде запропонована програма сприяння працевлаштуванню, що включає можливості переходу всередині компанії, перекваліфікацію та індивідуальні консультації для тих, хто прийме рішення залишити компанію.

Група компаній Danonе – світовий лідер з виробництва молочних продуктів, працює в Україні з 1998 року.

У 2006 році компанія придбала молокозавод «Родич» (Херсон), який був модернізований і перейменований в «Данон Дніпро». На сьогодні підприємство випускає близько 50% продукції Danonе.

У 2011 році в результаті об’єднання компаній Danonе і «Юнімілк» до її активів приєдналися київський міськмолзавод «Галактон» і кременчуцький міськмолзавод «Кремез».

Джерело: eveningkiev.com