У Києві презентують книжку про мистецтво феміністок після СРСР

21 Жовтня 2016 12:38

570df1ca71224батьки-діти20 жовтня у Центрі візуальної культури відбудеться презентація книги «Феміністська (арт)критика». Над книгою працював колектив білоруських дослідниць, які вивчали сучасне феміністське мистецтво у пострадянських країнах.

«Авторки проекту виходять із того, що арт-фемінізм стає можливим, коли виникає потреба висловлювання, заснованого на рефлексії, емпатії й солідарності. Саме ці поняття дозволяють виявити інтелектуальний та політичний потенціал феміністичного мистецтва», – розповідають організатори.

 До видання «Феміністська (арт)критика» увійшли теоретичні й публіцистичні тексти, присвячені різним гендерним питанням сучасних суспільств, а також стратегіям і тактикам феміністського мистецтва.

Учасницями презентації стануть білоруска Ірина Соломатіна – одна з видавниць книги, засновниця проекту «Гендерний маршрут» і керівниця концентрації «Гендерні дослідження» Європейського коледжу Liberal Arts в Білорусі, а також українки –  художниця, дизайнерка і критикиня Оксана Брюховецька та мистецтвознавиця й критикиня Тамара Злобіна.

Джерело:  cultprostir.ua