На заміну “Беркуту” створять новий підрозділ

26 Лютого 2014 14:42
atlas.in.ua

atlas.in.ua

Найближчим часом буде оголошено о створення нової структури на заміну спецпідрозділу “Беркут”. Про це під час брифінгу зазначив в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент УНН.
“Скоро буде створено новий підрозділ, що буде кардинально відрізнятися від “Беркуту”, – повідомив він.
“Після того як він буде створений, буде оголошено проо систему та порядок його роботи”, – додав А.Аваков.
Довідка : «Бе́ркут» — підрозділ міліції особливого призначення при обласних МВС України. Відповідальний за дотримання громадської безпеки, боротьбу з організованою злочинністю. За основу геральдичної символіки та назви даного утворення силових структур узято хижого птаха беркута. Дата заснування: 16 січня 1992 року.
5 грудня 1988 в системі МВС УРСР було віддано вказівку про організацію загонів міліції особливого призначення (ЗМОП, рос. Отряд милиции особого назначения, ОМОН, неофіційно звані як “малинові берети”). На той час такі загони було сформовано в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові та Одесі. Після розпаду СРСР на базі штатної та матеріальної структури ОМОНу було вирішено створити міліцейські підрозділи швидкого реагування вже в усіх обласних центрах. Наказ про створення підрозділу «Беркут» датований 16 січня 1992 року, але фактично боєздатні підрозділи сформувалися (залежно від регіону) тільки до початку 1993 року.

Джерело: unn.com.ua