Робота серцево-судинної системи людини безпосередньо залежить від того, в якому стані знаходиться кров.
Найважливішою функцією крові, як відомо, є транспортна функція. І якщо її в’язкість збільшується, виконання цієї функції стає скрутним. Це загрожує варикозом, тромбозом, а також інсультом та інфарктом, попереджає“Народна Правда”.
Найголовніша порада, яку хочеться дати, коли кров занадто в’язка – кинути палити і якнайскоріше. Не набирайте зайвих кілограмів, а якщо вони є – позбавтеся, пийте більше води.
Запам’ятайте: саліцилова кислота, омега-3 жирні кислоти, йод і вітамін Е сприяють розрідженню крові.
Представляємо вам продукти, які допоможуть вам зробити кров менш в’язкою.
1. Оливкова олія цінується завдяки високому вмісту омега-3 жирні кислоти і вітаміну Е.
2. Більшість ягід (наприклад, малина, агрус) містять саліцилову кислоту. Ягоди допоможуть привести кров в нормальний стан і позитивно впливають на здоров’я.
3. Імбир сам по собі унікальний. Він здатний зменшити в’язкість крові, нормалізувати рівень цукру і метаболізм. Але з цим продуктом треба бути обережніше, при аритмії і схильності до підвищеного тиску його краще не вживати.
4. Горіхи і насіння багаті саліцилатами, омега-3 жирними кислотами і вітаміном Е, тому щоденне вживання цих продуктів піде тільки на користь.
5. Вживання кориці позитивно позначиться на стані крові, а також нормалізує тиск і зніме запалення.
6. Часником лікувалися давно, тому добре відомо, що він позитивно впливає на серцево-судинну систему, регулює тиск, розріджує кров (тобто і зменшує ризик утворення тромбів). Зручно, що часник можна вживати у будь-якому вигляді і він не втратить своїх властивостей: у вигляді олії, порошку або екстракту.
7. Гострий перець містить капсаіцин, завдяки якому кров розріджується і поступає до органів.
Не секрет, що густу кров прекрасно розріджує аспірин, але будьте з ним гранично обережні, оскільки часте вживання цього препарату може негативно позначитися на вашому здоров’ї.
Нагадаємо, вчені з Великобританії провели ряд досліджень складу та властивостей звичного всім буряка. За висновками експертів, регулярне вживання буряка в сирому і вареному вигляді значно покращує здоров’я.
Також фахівці дійшли висновку, що сполука, яка міститься в складі яблук – епікатехін поліфенол – сприяє підтримці еластичності кровоносних судин, тим самим чинячи позитивний вплив на стан серця.
https://narodna-pravda.ua/2018/02/04/tsi-sim-produktiv-rozridzhuyut-krov/