Зі сніданку починається кожен день. Їх не тільки не можна пропускати, а й використовувати “неправильні” продукти. Тобто вони корисні, але в іншу пору дня.
Деякі з них викликають подразнення слизової шлунка, інші порушують кислотно-лужний баланс, треті сприяють розвитку таких захворювань, як цукровий діабет і гастрит.
1. Йогурт
Вранці організму не потрібна допомога йогуртових бактерій, він цілком справляється без них. Тому користь продукту, з’їденого натщесерце, дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2-3 години після сніданку або з’їсти його на вечерю. При вживанні йогурту або кефіру натщесерце бактерії, що містяться в продукті, тут же потрапляють в агресивну кисле середовище і моментально гинуть, навіть не доходячи до кишечника. Тому немає ніякого сенсу пити кисломолочні продукти натщесерце.
2. Банани
В них міститься багато магнію, який впливає на діяльність серцево-судинної системи. Безконтрольне вживання цього фрукта на голодний шлунок загрожує ризиками порушення кальцієво-магнієвого балансу.
3. Сирі овочі
Сирі овочі містять кислоти, які за секунди подразнюють слизову оболонку шлунка. Тому з’їдені натщесерце помідор, огірок або капуста можуть принести чимало проблем людям з поганим травленням. Помідори через великий вміст пектину і дубильною кислоти сприяють утворенню шлункового каменю.
4. Цитрусові
Апельсини, мандарини та лимони, з’їдені натщесерце, можуть провокувати алергію і сприяти розвитку гастриту. Тому перед їх вживанням, рекомендується поснідати вівсянкою.
5. Швидкі сніданки
Сніданок з солодких пластівців шкідливий для здоров’я організму і стрункої фігури. Будучи багатим джерелом вуглеводів, він різко підвищує рівень цукру в крові і людина відчуватиме постійний голод.
6. Солодощі
Відразу після пробудження підшлункова не здатна виробити належну кількість інсуліну, що загрожує підвищенням цукру в крові. Велика доза цукру, що потрапила в шлунок з ранку, змушує підшлункову працювати на знос, а тривале захоплення солодкими сніданками виводить підшлункову залозу з ладу.
7. Бутерброди з ковбасою
До складу ковбаси і шинки входить безліч шкідливих компонентів, в тому числі канцерогенні речовини. Вони провокують розвиток ракових клітин. Особливо шкідливі такі бутерброди вранці натщесерце, коли слабо захищений порожній шлунок просто не готовий до такої хімічної атаки.
https://gazeta.ua/articles/health/_nazvali-7-produktiv-yaki-zaboroneno-yisti-na-snidanok/826869