Ідіоти. Або: що поганого Кант зробив росіянам?

28 листопадаа 2018 17:51

У Калінінграді (Російська Федерація) невідомі облили фарбою могилу та пам’ятник Іммануілу Канту, який встановлений біля Балтійського федерального університету (БФУ), що носить ім’я філософа. Окрім цього, поряд з пам’ятником були розкидані листівки із закликами відмовитись від “імені ворога”.

Про це повідомляє “Експрес”, посилаючись на ТАСС.

“Постраждала сама фігура Канта та постамент пам’ятника, які залито білою та рожевою фарбою. Зараз співробітники університету намагаються змити фарбу, привести пам’ятник до належного вигляду… В університеті розцінюють подію як акт вандалізму”, — сказала представниця університету.

Навколо пам’ятника розкидали листівки із закликами “відхреститись від імені ворога” та “зривати таблички” з ім’ям німецького філософа.

“Досить зраджувати Вітчизну! Ви вчитеся в стінах, що мають ім’я ворога! Відхрестіться православним хрестом від цього ворожого імені, від німця, народ якого приніс нам так багато лиха!“- йдеться в листівці, залишеної біля пам’ятника.

Автори листівок стверджують, що “Кант зрадив російську землю, яка прийняла його”, та закликають “зривати таблички” та “викреслювати чуже ім’я зі своїх документів”.

Довідка: Іммануіл Кант (1724-1804), видатний філософ, народився і помер у  Кьонігсберзі (теперішній Калінінград), який до 1945 року не мав жодного відношення до Росії. Місто було насильно приєднане до СРСР після Другої світової війни.