Евакуацію українців з Китаю знову відклали

18 Лютого 2020 10:26

Вивезти громадян України з китайського міста Ухань, де спалахнув коронавірус COVID-19, керівництво нашої країни спочатку планувало 11 лютого. Потім рейс мали відправити 12 лютого. Згодом евакуацію перенесли на 18 лютого. Саме цього дня літак мав вилетіти за українцями до Уханю і привезти їх на рідну землю 19 лютого. Однак за новою інформацію, літак прилетить в Україну 20 лютого.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час прес-брифінгу про ситуацію щодо коронавірусної інфекції СOVID-19. За його словами, людей, у яких виявлять симптоми коронавірус, на борт не допускатимуть, евакуюватимуть лише здорових людей. Попередньо з китайської провінції Хубей планують евакуювати 49 українців. На українському літаку також мають евакуювати до 25 іноземців. Після прибуття евакуйованих осіб триматимуть на карантині в спеціально підготовлених закладах.

За останніми даними, кількість людей, інфікованих китайським коронавірусом, збільшилась до 71 900. Із них померли 1775 пацієнтів. Водночас 11 396 пацієнтам вдалося одужати.

Джерело: https://www.poglyad.tv/evakuatsiyu-ukrayintsiv-z-kytayu-znovu-vidklaly/