Як заощадити на новорічному застіллі?

14 Грудня 2015 08:27

66

Яким би складним не був рік, кожен з нас прагне провести його гідно, щоб залишити в минулому всі проблеми і незгоди. Незважаючи на те, що ціни в 2015 році зросли на 45%, більшість українців традиційно планують багатий святковий стіл.

Саме тому, ми вирішили поділитися з вами декількома порадами,що  допоможуть зробити свято повноцінним, без шкоди для сімейного бюджету.

12358510_634424826699670_422041703_n

  1. Пишіть списки.

Навіть якщо ви вважаєте цю раду банальною, все одно варто спробувати. Секрет цього способу криється не лише в раціональності, а скоріше в іграх з підсвідомістю.

Коли ви складаєте список, ваш мозок автоматично підсумовує вартість, габарити і вагу всієї покупки. Тому, перш ніж взяти незапланований товар, ви замислитесь про те, що грошей може не вистачити, сума і так солідна, а пакет буде проблематично донести додому.

Порада: Ведіть електронні списки на своїх гаджетах (sms, блокнот, спеціальні додатки). Таким чином, список буде завжди буде з вами і в будь-який момент його можна доповнити.

  1. Купуйте заздалегідь.

Недаремно ми написали цей матеріал за три тижні до Нового року.

Ні для кого не секрет, що в останній тиждень грудня ціни на продукти стрімко підвищуються. Тому, більшість з них можна купити заздалегідь і вже варто починати. Звичайно, без фанатизму і враховуючи термін придатності.

Радимо купити вже зараз: овочеві консерви (кукурудза, горошок, оливки, гриби і т.д.), алкоголь, цукерки (ідеальний варіант для подарунків вчителям, колегам і т.д.), ікра і продукти, що можна заморозити.

  1. Слідкуйте за знижками.

Знижки – один з найпотужніших інструментів маркетингу, які створені для того, щоб заманити вас в торговий центр. Прекрасно, якщо ви це розумієте. Але ще краще – якщо ви цим користуєтесь, адже якщо вам надається можливість, то її не можна втрачати.

Порада: У гонитві за знижками не варто забувати про списки, тобто приходьте в магазин за конкретними акційними продуктами (а не вишукуйте їх у магазині – ризикуєте набрати непотрібного).

Стежити за знижками можна в промо газетах або онлайн, так як зараз є сайти, які збирають знижки та акції з усіх супермаркетів для зручності.

Найзручніший на наш погляд: http://skidochnik.com.ua/ru/kiev/razdel/supermarkety – сайт, що інформує про знижки в усіх продуктових супермаркетах, магазинах косметики та аптеках.

  1. Купуйте оптом.

Напевно, кожен школяр знає, що оптові покупки завжди вигідні. До того ж, у більшості  українських сімей страви в новорічну ніч приблизно однакові. Тому, радимо кооперуватися з співробітниками, друзями і сусідами, адже всі вони рано чи пізно будуть купувати горошок в олів’є та ікру на бутерброди.

Порада: Блоками і великими упаковками найвигідніше здійснювати покупки на ринках. До того ж, там завжди є можливість поторгуватися.

  1. Продумайте практичне меню.

Тут ми маємо на увазі страви, які можна приготувати приблизно з однакових продуктів, однак у різних комбінаціях. Тобто, щоб після приготування однієї страви у вас не збиралися невикористані залишки, а щоб ви їх грамотно використали для іншої святкової їжі.

  1. Дізнайтеся про традиції супермаркетів.

У більшості торгівельних мереж є власні програми лояльності, акційні дні чи години. Дізнатися про них можна у кожного працівника торгового залу і приходити у вірний час у необхідне місце.

Також, радимо обзавестися бонусними картками на знижку найближчих та найулюбленіших супермаркетів.

  1. Уникайте брендів.

Бренд – це розкручена торгівельна марка. Тобто, під кожною яскравою упаковкою відомого продукту, захована вартість реклами по телевізору, на радіо, білбордах і тд. За неї ми переплачуємо кожного разу, тому варто обирати менш відомі продукти, собівартість яких значно нижча, через меншу кількість способів просування.

Ми бажаємо вам святкового настрою та приємних новорічних турбот без шкоди для вашого гаманця. І пам’ятайте, що будь-яка заощаджена сума, це по суті заробіток!