Відсьогодні в столиці хліб продають за новими цінами. З 1 грудня 2015 підняті відпускні ціни на основні сорти хліба публічного акціонерного товариства ПАТ “Київхліб” .
Так, хліб український столичний подовий (0,95 кг) зросте в ціні з 6,9 гривні до 7,92 гривні, хліб пшеничний традиційний подовий 1 сорту (0,65 кг) – з 5,64 гривні до 6,24 гривні, батон нарізний київський (0,5 кг) – з 5,34 гривні до 5,64 гривні.
Прес-служба компанії повідомила, що ПАТ “Київхліб” виявилося в критичній ситуації – витрати на виробництво вже не можна перекрити за рахунок внутрішніх резервів. Оскільки з часу останнього підвищення цін 18 лютого 2015 відбулося загострення економічної ситуації в країні, спостерігалися рясні інфляційні процеси, зростала вартість всіх складових продукції. Зокрема, вартість борошна, а також інших складових, а саме газу, електроенергії, іншої сировини (цукор, масло, дріжджі, сіль).